Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
REKLAM ALANI

2022 Atina Demokrasi Forumunda ABD’yi Yerden Yere Vurdu

1 yıl önce
4.039 izlenme
Favorilerime Ekle
Favorilerimden Çıkar
Lütfen bekleyiniz...
Geniş Ekran Dar Ekran
Reklam 10 saniye sonra kapanacak.
REKLAM ALANI
Reklamı Geç

2022 Atina Demokrasi Forumunda ABD’yi Yerden Yere Vurdu Birleşik Devletler lanet olası burnunu kimsenin arka bahçesinden uzak tutamıyor.

2022 Atina Demokrasi Forumunda ABD’yi Yerden Yere Vurdu Birleşik Devletler lanet olası burnunu kimsenin arka bahçesinden uzak tutamıyor.

2022 Atina Demokrasi Forumunda ABD’yi Yerden Yere Vurdu ; Jeffrey Sachs‘ın 2022 Atina Demokrasi Forumu oturumunda “Demokrasinin On Yılı: Çin ve Rusya” konulu sempozyumda ABD’nin geçmişten bugüne sözde Demokrasi ve sömürü düzenine çanak tutan zengin Beyaz elitlerin tek taraflı ve vahşi Demoktasi dayatmalarını yüksek sesle dile getirdi. ABD’nin kurulduğu günden beri Dünya Milletleri ve Kültürlerine karşı yapmış olduğu acımasız Emperyalist, Kapitalist sömürü düzenine dikkat çekerek, Sözde Demokrasi palavrasının iç yüzünü tüm yalın haliyle ortaya koydu.

Moderatör Gerçeği Duymak İstemedi

Atina Demokrasi Forumu ’22’de ekonomist Jeffrey Sachs, 1800’lerden bu yana ABD ve İngiltere’nin dünyanın en şiddetli ülkeleri olduğunu açıklarken bir moderatör tarafından sözü kesildi.Bu demokratik görünmenin mükemmel bir örneğidir, ancak bunun demokrasi olmadığı hakkında tartışmak istenildiğinde, moderatör Sachs’a müdahale ediyor çok yazık. Profesör Sachs, ‘içeride demokratik, yurtdışında ise acımasızca emperyal olabilirsiniz’ dedi. Bunu bir adım daha ileri götürürdüm: demokrasi, bireycilik üzerine kuruludur ve ortak iyinin kişisel özgürlüğün maksimize edilmesinden doğduğu inancına dayanır, bu da doğal olarak, ortak iyinin çalışan bir ölçüsünün yokluğunda, sürekli bir çatışma eğilimine yol açar. .Sonuç olarak, demokrasiler iktidar konumundayken, söz konusu eğilimin dışsallaşması kaçınılmazdır ve bu da kaçınılmaz olarak emperyalist yayılmaya yol açar. Yani demokrasi ile emperyal genişleme arasında pozitif bir nedensellik ilişkisi vardır.

Jeffrey Sachs‘in Cesur bir Yorumu Şöyle

“Kimseye bu konuda soru sorulmadı, bundan haberdar edilmedi, anlatılmadı ve işte nükleer savaşın eşiğindeyiz. Buraya geldik çünkü Birleşik Devletler lanet olası burnunu kimsenin arka bahçesinden uzak tutamıyor. ABD medyası hiç tartışmak istemiyor.” — Jeffrey Sachs

Profesör Sachs, Columbia Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörüdür. Olay 29 Eylül 2022’de Yunanistan’ın Atina kentindeki Zappeion Megaron’da kaydedildi.

REKLAM ALANI
sontrk.tv
Kanalda toplam 112 adet video bulunuyor.
SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.