Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
REKLAM ALANI

Türkiye’yi Avrupa’nın Ruanda’sına dönüştüren Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması

9 ay önce
67 izlenme
Favorilerime Ekle
Favorilerimden Çıkar
Lütfen bekleyiniz...
Geniş Ekran Dar Ekran
Reklam 10 saniye sonra kapanacak.
REKLAM ALANI
Reklamı Geç

Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması Tuzağı; Türkiye’yi Avrupa’nın Ruanda’sına dönüştüren “Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması” TBMM’nin 25.06.2014 günlü Oturum Tutanağı’nda, bizzat Avrupa Birliği Bakanı tarafından “Büyük Ortadoğu Projesi” olarak tanımlanmıştır: Lozan’da emeline ulaşamayan emperyalizmin hiçbir zaman vazgeçmediğinin resmidir bugün yaşananlar.

Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması Nedir

Türkiye ile Avrupa Birliği (“AB”), düzensiz göçle daha etkin mücadele etmek
adına, “Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasında İzinsiz İkamet Eden
Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma”yı (“GKA”) 16 Aralık 2013’te imzalarken;
GKA, 1 Ekim 2014 itibarıyla yürürlüğe girmiştir. GKA, özünde, karşılıklılık
temelinde, Türkiye veya AB üyesi bir devlet açısından düzensiz göçmen olan
vatandaş, üçüncü ülke vatandaşı veya vatansız kişinin geri kabulü veya transit geçişi
ile ilgili koşulları, esasları ve usulleri tespit etmektedir. İşte bu çalışma, gerek AB ve
üyesi devletler gerek Türkiye hukuk düzeninin yeni kaynağı olan GKA’yı hukuki
yönden analiz etmektedir.

MALİYETİN ORTAK PAYLAŞIMI. Türkiye, Avrupa’nın büyük bir yükünü omuzlayacak! Ya Avrupa? GKA’nın Türkiye’ye maliyeti ne olabilir? 1 mültecinin maliyeti: Avro. 2012: : (toplam): 1.100=101 milyon Avro. Acil yapılması gereken: Türkiye’de halihazırda var olmayan mülteci kabul kapasitenin oluşturulması. Bu kapasite oluşturulamazsa; gelecek Avrupa Komisyonu İlerleme Raporları. KABUL EDİLENLERİN MASRAFLARI. NASIL KARŞILANACAK? Eğitim, sağlık, konut, aile… İktisadi Kalkınma Vakfı.

Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması Tuzağına ilişkin Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın TBMM Konuşması

Kütahya Milletvekili Alim Işık; On iki yıllık AKP hükümetleri döneminde son yıla kadar, on bir yıldır bir türlü imzalanmayan bir anlaşma, son bir yılda -tesadüftür diye umut ediyorum- 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının başladığı günden bir gün önce Dışişleri Komisyonu ve ülkemizin diğer birimleri tarafından imzalanıyor. Sonuçta, hemen, alelacele, 5 Şubat 2014 tarihinde Dışişleri Komisyonunda görüşülüyor. ve bugün -geçen hafta itibarıyla- yüce Meclisin Genel Kurul gündemine alınıyor.
Değerli milletvekilleri, yaklaşık sekiz yıldır bu Mecliste birlikte çalıştığım birçok arkadaşım da hatırlar, bu kadar hızla Meclis Genel Kuruluna gelen bir uluslararası anlaşmaya ilk kez şahit oluyoruz. O zaman burada bir şey var. Buradan kim, ne kazanıyor?

AB daha önce imzalatamadığı bu anlaşmayı neden son dönemde bu Hükûmete imzalattı veya Hükümet bunu neden imzalamak zorunda kaldı? Bunun cevabını almamız lazım.


AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU (Antalya) – Büyük Ortadoğu Projesi!


ALİM IŞIK (Devamla) – Dolayısıyla, Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eş Başkanı, bu ülkenin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan acaba bu anlaşmaya neden onay verdi ve bu Komisyon bunu neden hızla imzalayarak görüştü ve buraya getirdi, muhalefet şerhlerine ve bundan önceki çok değerli konuşmacıların işaret ettikleri sakıncalarına rağmen? Onun için, bu son dönemde, Türkiye Cumhuriyeti devleti artık gündem belirleyen değil, AKP döneminde kendi gündemi belirlenen bir ülke hâline geldi, bu anlaşma da bunun somut örneklerinden birisidir. AB dayatıyor, Meclis onaylıyor; böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil değerli milletvekilleri.

Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması” TBMM’nin 25.06.2014 günlü Oturum Tutanağı’nda, bizzat Avrupa Birliği Bakanı tarafından “Büyük Ortadoğu Projesi” olarak tanımlanmıştır

REKLAM ALANI
sontrk.tv
Kanalda toplam 112 adet video bulunuyor.
SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.