Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
REKLAM ALANI

2006 Orta Doğu’sunun BOP Laboratuvarı Lübnan’dan 2023 Türkiye’sine

9 ay önce
78 izlenme
Favorilerime Ekle
Favorilerimden Çıkar
Lütfen bekleyiniz...
Geniş Ekran Dar Ekran
Reklam 10 saniye sonra kapanacak.
REKLAM ALANI
Reklamı Geç

2006 Orta Doğu’sunun BOP Laboratuvarı Lübnan’dan 2023 Türkiye’sine;

Bildiğimiz adıyla BOP Büyük Orta doğu yada Büyük İsrail Projesi; Metotları geçmişle aynı Silahlandır İç çatışma çıkar Asker yolla denetime al.

Böl ve hükmet politikası 2006 da sadece Lübnan’ı karıştırmakta kalmadı Bölgeye yansıları oldukça fazlaydı. Lübnan Savaşı Amerika’nın bölgeye Sünni – Şii iklimi dayatmasını arttırıyor Lübnan yeni Orta doğu projesinin laboratuvarı konumuna getiriyordu.

Ülkedeki Batı yandaşları Amerika ve Avrupa’nın yanında özgürlük Lübnan’ı savunuyordu. Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza RİCE da İsrail Lübnan’ı bombalarken Washington Londra ve Tel aviv’in hayallerinin gerçekleşmesi için bir doğum sancısı gerekli demişti.

Yeni Orta doğu kavramını telaffuz ettiği tarihten  iki ay sonra Lübnan’a İsrail ile Lübnan Da şekilleneceğini söylemişlerdi. 2006 Öldü 1,5 milyon insan Göçtü Beyrut’un Müslüman mahallelerine, Salkım bombaları yağdı nedense AB ve BM  Farklı bir tavır sergilemiştir Lübnan’a karşı, İsrail hedefine ulaşana kadar herhangi bir Ateşkes olmayacağını söyleyeceklerdir.

Angela Merkel, Burada İsrail’i Korumak Üzere Bulunuyoruz

İsrail 33 gün sonra Lübnan’dan geri çekildi ardından, Birleşmiş Milletler 1701 sayılı kararı yayınladı bölgeye asker yollanacaktı. Birleşmiş Milletler askerleri bombalanan bölgelerde değil, Lübnan topraklarında İsrail Sınırında konuşlandı. O dönemde Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Burada İsrail’i korumak üzere bulunuyoruz diyecekti. Lübnan 1943’te Fransız boyunduruğundan kurtulsa da artık özgür bir ülke idi ama dertleri bitmeyecekti.

 Çünkü Fransa Lübnan’dan çekilirken bugün Kosova’da Bosna’da emperyalizmin denediği modeli Lübnan’a yerleştirmişti. Dünya’da bir örneği daha olmayan bir yönetim kotası getirdi. Başkanı Maruni mezhebinden, Hristiyan Olan bir Başbakan, Meclis Başkanı Müslüman Sünnilerden ve Müslüman şiirlerden seçilecekti. Amerika ve Avrupa Lübnan’a saldıran İsrail’i Lübnan’a karşı korurken, Lübnan’ın içinde yeni bir dini hareketlilik dikkat çekiyordu. Batı bir yanda Orta Doğu’da Sünni kuşağı genişletmeye çalışıyor bir yanda mezhep çatışmalarını arttıracak yeni önerilerle sahneye çıkıyordu.

Lübnan Ortadoğu’nun BOP Laboratuvarı Olma Niteliğini Israrla Koruyor

 Amerika’nın önde gelen Düşünce Merkezleri ve Enstitüler Sünni birliğini öneriyordu. Son iki yıldır Lübnan da kitleleri ayaklanmaya Sünni halk arasında da destek bulunca yeni bir çatışma ortamı gündeme geliyor, Sünnileri ve Muhafazakarları moderniteler olarak ikiye ayrılmasına uğraşılıyor sokaklarda gördüğümüz değişik tarzda başörtüleri giyim ve yaşam tarzı yeni ve radikal görüşlerin ortaya çıkması siyasi ve sosyopolitik ayrışmayı körüklüyor kaçınılmaz son olan istikrarsızlık ve kaos ortamına çanak tutuyordu. Gelinen sonuç ise 2006 dan bu yana 2023 Lübnan İsrail tarafından hala acımasız bir şekilde bombalıyor. Lübnan Orta Doğu’nun BOP Laboratuvarı olma niteliğini ısrarla koruyor. Bu nitelikli görev ilerleyen 22 Yıllık süreçte, CIA ‘sal Selefi Ümmetçi bir iktidar eliyle özellikle ülkemize doldurulan SIĞINTI, KAÇAK, GÖÇMEN adı altında demografik yapımızın bozulduğunu ikili anlaşmalarla mevcut iktidarın görevli olduğu aşikar olmakla beraber eli kolu bağlanan Türkiye’ye sirayet edecek gibi görünüyor.

REKLAM ALANI
sontrk.tv
Kanalda toplam 112 adet video bulunuyor.
SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.